A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Alapételek

Rukkola, madársaláta, bébispenót: a tél legjobb zöld salátái

Ne az első tavaszi fejes salátáról álmodozz, inkább indulj a vásárolni és pakolj a kosaradba friss zöld leveleket!

Salátafronton üdvözítően gazdagodik a télen elérhető választék. Hármat is ajánlunk a hazai kínálatból, amelyeket frissen, konyhai felhasználásra készen csomagolnak dobozokba vagy tasakokba a forgalmazók.

Rukkola

Markáns, enyhén csípős ízét a csipkés szélű, roppanós leveleiben található mustármagolajnak köszönheti, ezért nevezik magyarul borsmustárnak.

Frissen vágva a hűtőben is csak egy-két napig tárolható, ezért mindig csupán kisebb mennyiséget vásárolj belőle, és ellenőrizd a dobozon a felhasználhatósági időt.

Önmagában vagy keverve elsősorban olaszos jellegű saláták alapanyaga, de kiváló pestóhoz, valamint levesek, tojásételek (pl. rántotta), pizzák vagy szendvicsek ízesítésére is. Meleg ételekhez közvetlenül tálalás előtt add hozzá, mert főzve elveszíti jellegzetes aromáját.


Madársaláta

A hideg időszak legnépszerűbb salátája a hó alól is szedhető, kimagasló a vitamintartalma és számos kedvező élettani hatással rendelkezik. Galambbegysalátának is nevezik.

Kisebb kötegeket képező, kanálra emlékeztető levelei a földhöz közel nőnek, ezért alaposan mosd meg őket. Ügyelj rá, hogy közben ne törjenek meg, mert akkor kesernyéssé válnak.

A madársalátát a legjobb azonnal felhasználni. Ha erre nincs időd, akkor hagyd a dobozában vagy mosatlanul tedd zárt nejlontasakba, és másnapig a hűtőben tárolhatod.

Zamatos, lédús fiatal levelei diós aromát hordoznak, amelyet kiemel egy mustáros öntet. Jól illik friss vegyes téli salátákba, továbbá sajtokhoz, sonkához, de mártások ízesítője is lehet.

Bébispenót

A legmagasabb K-vitamintartalmú zöldségünk egész évben kapható. A szervezetünk számára pozitív hatásait tekintve semmiben nem marad el nagy testvérétől, viszont kevesebb oxálsavat tartalmaz, vagyis kevésbé hajlamosít vese- vagy epekőképződésre.

Az üzletekben kapható bedobozolt vagy a biopiacon vásárolt frissen szedett bébispenót 4-5 napig eltartható a hűtőben. Vizesen soha ne rakd műanyag zacskóba, mert befülled és tönkremegy.

Az édeskés ízű zsenge levelek meleg ételekben is élvezetesek, de a főzés következtében csökken a tápanyagtartalmuk. Készíts belőlük inkább nyers salátát, hideg levest, pestót vagy smoothie-t!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.