Elkészítés: A gombákat megtisztogatjuk, tönkjüket kivágjuk. A zsemléket a tejbe áztatjuk. A finomra vágott hagymát az olajon megfuttatjuk, a kockákra darabolt sonkát és paprikát beleszórjuk. Kissé megpirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről. A kinyomkodott, szétmorzsolt zsemlét és a felvert tojást beledolgozzuk, sózzuk, borsozzuk, a finomra vágott petrezselyem felével megszórjuk. A gombák üregeibe kanalazzuk ezt a tölteléket, és tűzálló tálba tessszük.
A mártáshoz a felmelegített levesbe reszeljük a sajtot, és a tejszínnel selymesítjük. Sózzuk, borsozzuk, és szerecsendióval fűszerezzük, a maradék petrezselyemmel és a kis darabokra vágott paprikával összekeverjük. A gombákra kanalazzuk, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranysárgára sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre