Elkészítés: A padlizsánokat megmossuk, meghámozzuk és hosszában félbevágjuk. Belsejét kivájjuk, a kivájt padlizsánokat félig átsütjük, azután egy kivajazott tepsibe rakjuk. Befűszerezzük sóval, borssal.
A padlizsán kivájt belsejét finomra összevágjuk, úgyszintén a gombát is. A finomra vágott hagymát vajon lefonnyasztjuk, hozzáadjuk a padlizsán- és gombavagdalékot. Tovább pirítjuk, és ha a leve már majdnem elpárolgott, akkor meghintjük kevés szójaliszttel, elkeverjük, és annyi tejjel felengedjük, amennyit felvesz. Így addig forraljuk, amíg el nem válik a serpenyő falától. Beletesszük a tojásokat, amivel gyorsan
összekeverjük. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel.
Ezt a vagdalékot betöltjük az elősütött
padlizsánokba, a tetejére rakjuk a paradicsomkarikákat, és megszórjuk reszelt sajttal, meglocsoljuk olvasztott vajjal, azután közepes hőmérsékletű sütőben készre sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre