Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos-májas pulykatekercs

2 5/5
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A pulykaszeleteket besózzuk, és legalább 1 órát hagyjuk állni.

Amíg pihen a hús, lereszeljük a sajtot, a májakat pedig késsel lekaparjuk. A sajt felét a májjal összekeverjük, sóval és borssal fűszerezzük.

Vékonyra klopfoljuk a szeleteket, majd zsírpapírra teregetjük olyan módon, hogy egy nagyjából 30X30cm-es téglalapot kapjunk, a hússzeletek szélei kissé fedjék egymást. Az így kiterített szeletekre rászórjuk a sajtot, majd a májas krémet. Óvatosan, a papír segítségével szorosan feltekerjük. Fogpiszkálóval vagy hústűvel a szeletek találkozásánál tűzzük össze előbb az együk oldalát, majd óvatosan fordítsuk át, és a másik felét is, esetleg érdemes megkötözni, hogy egyben maradjon a tekercs.

A kész húst tepsibe tesszük, zsiradékot és pici vizet teszünk alá, és lefedjük alufóliával. 190 fokon 1 óra alatt puhára sütjük (légkeveréses sütőben 160 fokon).

Ha megpuhult a hús, megpiríthatjuk egy kissé, de óvatosan, mert könnyen kiszáradhat.

Megjegyzés

Ha hideg sültnek szánjuk, szaftosabb marad, ha nem pirítjuk meg. Ha megpuhult a hús és megsült a májas töltelék, hagyjuk kihűlni.
- nagyika

Ezek is érdekelhetnek

Friss