Elkészítés: A pulykaszeleteket besózzuk, és legalább 1 órát hagyjuk állni.
Amíg pihen a hús, lereszeljük a sajtot, a májakat pedig késsel lekaparjuk. A sajt felét a májjal összekeverjük, sóval és borssal fűszerezzük.
Vékonyra klopfoljuk a szeleteket, majd zsírpapírra teregetjük olyan módon, hogy egy nagyjából 30X30cm-es téglalapot kapjunk, a hússzeletek szélei kissé fedjék egymást. Az így kiterített szeletekre rászórjuk a sajtot, majd a májas krémet. Óvatosan, a papír segítségével szorosan feltekerjük. Fogpiszkálóval vagy hústűvel a szeletek találkozásánál tűzzük össze előbb az együk oldalát, majd óvatosan fordítsuk át, és a másik felét is, esetleg érdemes megkötözni, hogy egyben maradjon a tekercs.
A kész húst tepsibe tesszük, zsiradékot és pici vizet teszünk alá, és lefedjük alufóliával. 190 fokon 1 óra alatt puhára sütjük (légkeveréses sütőben 160 fokon).
Ha megpuhult a hús, megpiríthatjuk egy kissé, de óvatosan, mert könnyen kiszáradhat.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre