Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sárgabarackos linzer-piskóta

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • Az alsó tésztához:
  • 25 dkg margarin
  • 1 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 35 dkg liszt
  • 1 csomagsütőpor
  • pici só
  • A felső részhez:
  • 4 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál cukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • pici só
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál kakaópor
  • Valamint:
  • 60 dkg sárgabarack
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj

Elkészítés

Elkészítés: A barackokat kimagozom és 4 felé vágom.

Az alsó tésztához a hozzávalókat egy tálban összedolgozom, ha elválik az edény falától, belenyomogatom egy közepes méretű tepsibe.

190 fokra előmelegítem a sütőt.

A negyedelt barackokat szépen sorban ráteszem a tésztára, majd a sütőben 25 percig elősütöm.

A felső tésztához a tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá verem. A sárgájához hozzáadom a cukrot, az olajat, a reszelt citromhéjat, és géppel pár percig keverem, majd mehet bele a kakaópor, a liszt, a sütőpor, végül óvatosan a fehérjehab (ez egy kakaós piskóta).

Kiveszem a sütőből a barackos tésztát, megszórom fahéjjal és cukorral, majd ráöntöm a piskótát a tetejére. 170 fokra visszaveszem a sütőt, és további 20 percig sütöm.

Ezek is érdekelhetnek