Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült csülök párolt káposztával

MME MME
120 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A csülök bőrét szépen megtisztítjuk, esetleg leperzseljük, ha szükséges, azután alaposan megmossuk, majd egy tespsibe helyezzük.

2 erőleveskockát 1 liter vízben felforralunk és a húsra öntjük, azután a sütőbe toljuk. Amikor kezd puhulni a csülök, a bőrét mézzel bekenjük, zsírt teszünk hozzá, hogy legyen mivel sütés közben locsolgatni.

A tepsibe, a hús egyik oldalára párolt káposztánaksavanyú káposztát teszünk, rászórunk kevés cukrot, köménymagot. A tepsi másik felébe hasábra vágott burgonyát teszünk, amelyre paprikát és paradicsomot szeletelünk, hogy finom,
lecsós ízt kapjon. Addig sütjük, amíg a csülök szép pirosra sül, a csontja kivehető lesz.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss