Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült lazac zöldborsópürével és vajas répával

45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Hal
  • Tej

Elkészítés

  1. Megtisztítjuk a lazacfilét. Levágjuk róla a zsíros és barna részeket, kihúzzuk belőle a szálkákat, és enyhén megsózzuk, majd a felforrósított olajon mindkét oldalát 2-2 percig sütjük, majd megforgatjuk 2 ek vajban.
  2. Megpároljunk 2 ek vajon az újhagymát. Hozzáadjunk a zöldborsót, valamint a zsályát, és fedő alatt puhára pároljuk (önthetünk alá egy kis vizet is). Még melegen átpasszírozzuk, majd vízzel vagy zöldségalaplével felhigítjuk.
  3. A sós-cukros vízben ropogósra főzzük a sárgarépát. Felmelegítünk 3 ek vajat 1 csokor felaprított petrezselyemzölddel, majd átforgatjuk benne a répát. A lazacot a borsópürével és a répával tálaljuk.

Sütés előtt hagyd a halat szobahőmérsékletűre melegedni! Ha bőrösen sütöd a lazacot, akkor süsd majdnem teljesen készre a bőrös oldalán, és csak 1 percre fordítsd meg. Így biztosan nem szárad ki!

Ezek is érdekelhetnek

Friss