Elkészítés: Az újburgonyát jól megmossuk, kicsit megdörzsöljük. Az oldalast megmossuk, sózzuk, fűszerezzük.
Vastagon zsírozott tepsibe tesszük a húst, kicsi vizet öntünk rá, és fóliával lefedjük. Kb 1,5 órán át sütjük 180 fokos sütőben.
Ezután az újkrumplit is tepsibe tesszük, 2 evőkanál vajat és kis vizet öntünk rá, és a hús alá betesszük a sütőbe. Fél óra múlva kivesszük a krumplit, serpenyőbe öntjük a tepsi tartalmát. Friss, összeaprított petrezselyemzölddel megszórjuk, és átforgatjuk párszor.
A húsról levesszük a fóliát, és megpirítjuk. A csontoknál szétvágjuk, és a petrezselymes újburgonyával tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre