A tojásfehérjét enyhén felverjük, majd hozzáadjuk a cukorféléket (xylitol, stevia, cukor), s azzal kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a tojássárgákat is, és azzal is verjük még két percig.
Összekeverjük a lisztféléket (fehér, - hajdina, mandula) és hozzáadjuk a sütőport.
Erre öntjük a tojásos masszát, óvatosan összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
160 fokon sütjük 15 percig, majd 180-on még 5 percen át.
Tűpróbával ellenőrizzük!
A krémhez felverjük a tejszínhabot, és a xyliollal kikeverjük a mascarponét. Belecseppentjük a vaníliát és óvatosan belekeverjük a lekvárt is.
A kihűlt piskóta tetejére kenjük, majd jól megszórjuk szederrel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre