Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szezámbundás karaj újburgonyával

45 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A karajszeleteket kissé kiverem, sózom, borsozom, állni hagyom.

Felforrósított serpenyőben megpirítom a szezámmagvakat, majd a zsemlyemorzsával összekeverem, és bepanírozom a hússzeleteket
/zsemlyemorzsa, habosra felvert tojás, ismét zsemlyemorzsa/, majd forró olajban kisütöm.

Az újbugonyát jól megmosom, és héjastul felteszem főni annyi vízzel, hogy legalább ujjnyira ellepje, sózom, és beleteszem a rozmaringot. Amikor megfőtt, leszűröm, hagyom leszáradni, majd egy serpenyőben kevés forró olajon piros-ropogósra sütöm, megszórom aprított zsályalevéllel, és 2-3 percig együtt sütöm.

Tálaláskor aprított petrezselyemzölddel is átforgatom a krumplit, és a szezámos karaj mellé tálalom.

Megjegyzés

Ananászos rizst is kínálhatunk köretként.

Friss zsályaágat forró olajban ropogosra sütve /nagyon finom/ különlegessé tehetjük a köretet.
- buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss