Elkészítés: A karajszeleteket kissé kiverem, sózom, borsozom, állni hagyom.
Felforrósított serpenyőben megpirítom a szezámmagvakat, majd a zsemlyemorzsával összekeverem, és bepanírozom a hússzeleteket
/zsemlyemorzsa, habosra felvert tojás, ismét zsemlyemorzsa/, majd forró olajban kisütöm.
Az újbugonyát jól megmosom, és héjastul felteszem főni annyi vízzel, hogy legalább ujjnyira ellepje, sózom, és beleteszem a rozmaringot. Amikor megfőtt, leszűröm, hagyom leszáradni, majd egy serpenyőben kevés forró olajon piros-ropogósra sütöm, megszórom aprított zsályalevéllel, és 2-3 percig együtt sütöm.
Tálaláskor aprított petrezselyemzölddel is átforgatom a krumplit, és a szezámos karaj mellé tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre