Elkészítés: A kivit és a banánt felkockázzuk, majd egy nagy tálba rakjuk. Közben a megmosott, nagy kockákra vágott, kibelezett almákat wokban egy csipetnyi fahéjjal megpároljuk. Ehhez kell a 4 dl víz: a legnagyobb lángon lobogjon, s miután a leve 3/4-részben elfőtt (szükség esetén még önthetünk hozzá vizet), és kissé kocsonyássá vált, hűtve a többi gyümölcshöz keverjük. A diót nagy darabokban hagyva forró olajban 60 másodpercig pirítjuk, majd ebben az olajban a szezámmagot 20 másodpercig szintén aranybarnára pirítjuk. Ezek után azonal lehűtjük. A dióhoz hozzákerevjük a mézet, valamint a szezámmagot, és a gyümölcsökre öntve óvatosan összekeverjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre