Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Színes szűzbatyu spenótos házi szélesmetélttel

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A spenótos tésztához:
  • 10 dkg leveles spenót
  • 3 tojás
  • 33 dkg liszt
  • 4 gerezd fokhagyma
  • vaj
  • A szűzbatyuhoz:
  • 1-2 csík sertésszűz
  • 12 szelet bacon
  • 6 szelet füstölt sonka
  • 12 db mozzarella golyó
  • 6-12 db gomba
  • ananász
  • 12 karika póréhagyma
  • 5-8 dkg reszelt trappista sajt
  • 6-12 db koktélparadicsom
  • durvára darált színes bors

Elkészítés

Elkészítés: Először a tésztát készítem el: a fagyasztott spenótot 1 percre mikróba teszem, hogy kiengedjen. Összekeverem a tojásokkal, a liszttel, sóval, a reszelt fokhagymával, és kézzel tésztát gyúrok belőle. Ha kell, még picit lisztezem, hogy elváljon a tál falától.

Egy nagyobb lábosban sós, olajos vizet teszek fel forrni. A tésztát 5-6 darabra vágom, és a kilapított korongokat a tésztagépen 1-4 fokozatig, fokozatonként 2-3-szor átengedem, hogy sima legyen. Ha szükséges, lisztezem, hogy ne ragadjon, majd késsel felszeletelem, és a forró vízben pár perc alatt megfőzöm.

Leszűröm, majd kevés vajon átforgatom, lefedem a tálalásig.

A húshoz egy 12 db-os muffinformát használok. A bacont elfelezem, és mindegyik formába teszek szalonnát is, majd a füstölt sonkát is elfelezem, és abból is teszek mindegyikbe. Ezután vékonyra felszeletelem a szűzérmét, 24 szeletre lesz szükségem.

A formába nyomok 1-1 szelet szűzérmét, meghintem sóval, erre rakok 1-1 karika póréhagymát, majd gomba, ananászdarabkák, koktélparadicsom és a mozzarella golyó következik. Meghintem durvára darált színes borssal, ráteszek mindegyikre még 1 szelet szűzérmét, erre került a reszelt trappista sajt, végül ráhajtom a lelógó szalonnát, lefedem alufóliával, és előmelegített sütőben 230 C fokon 20 percet sütöm.

Ezután a fóliát leveszem róla és további 20 percet sütöm, hogy a teteje megpiruljon, és a lé is elpárologjon, amit engedett.

A formából kiszedett batyukat a spenótos tésztával tálalom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss