Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szőlős ponty

MME MME
45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítése: A halszeletek bőrét lebontjuk, és a pontydarabokat vastag falú lábasba fektetjük. A fűszerekkel megszórjuk, és a fehérborral leöntjük. Lefedve, kis lángon körülbelül húsz perc alatt puhára főzzük.

Ezalatt a szőlőt megmossuk, lecsepegtetjük és lecsumázzuk. A halat szűrőlapáttal forró tálra szedjük, és letakarva melegen tartjuk. A vajból a liszttel világos rántást készítünk, a visszamaradt hallevet besűrítjük vele, ha kell, még kevés vízzel (vagy borral) hígítjuk. Az egészet átszűrjük, és a szőlőszemeket hozzáadva már csak addig hagyjuk a tűzön, mialatt a szőlőszemek kissé megtöppednek, de azért egészben maradnak. A halra öntve vajas párolt rizzsel vagy burgonyapürével kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss