Elkészítés: A medvehagymát megmossuk, megszárítjuk és felmetéljük (a szárával együtt) kb. 1 cm vastagságú csíkokra. A tojások sárgáját felverjük a tejjel, majd lassan hozzáadjuk a lisztet, beleszórjuk a szeletelt medvehagymát, megsózzuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a sárgájából készült keverékhez adjuk.
Teflon serpenyőben vajat hevítünk, és keverés nélkül átsütjük a palacsintánál vastagabb omletteket.
Az omletteknek eredetileg csak az egyik oldalát sütik meg, de én ezt nem követem, így megfordítom. Aki a hígabb rántottát, illetve lágyabb omlettet szereti, úgy ne fordítsa meg, csak hajtsa félbe az omlettet.
Aki kedveli, a kész és még forró omlett tetejére reszelhet sajtot is.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre