Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tavaszi tekercs egyszerű(bb)en

1 4.3/5
45 perc
mester
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: Először felaprítom a hozzávalókat: a káposztát 2-3 centis kockákra, a gombákat forrázás és áztatás után hasonlóra, a hagymát, a fokhagymát és a répát apróra vágom (ne dobjuk ki a káposzta torzsáját se, az lesz a bambuszrügy! :) )

Serpenyőben hevítek 1 evőkanál olajat, és kicsit megpárolom benne a zöldségeket, hogy még épp roppanósak maradjanak. Először a hagymát, ha üveges, már jöhet a káposzta, majd a többiek. Fűszerezem sóval, borssal, gyömbérrel, szójaszósszal.

Ezután a kész réteslapot nedves konyharuhára terítem. Minden tekercset úgy kezdek, hogy tojással átkenem a felületét a tésztának (így jobban tart majd a tekercs). Utána jöhet rá 1-3 evőkanálnyi töltelék. Először ráhajtom teljes hosszában az egyik oldalt, majd a másikat, szorosan feltekerem (óvatosan, mert könnyen szakad a rétes), majd az utolsó hajtásnál összeragasztom egy kis tojással.

Bő forró olajban oldalanként 1-2 percig sütöm, és már tálalható is.

Megjegyzés

Ez a mennyiség kb. 8 db nagy tekercs elkészítéséhez elegendő. Aki kevesebb tésztával vagy kevesebb töltelékkel kisebb formában szereti, annak azt ajánlom: felezze a réteslapokat. Jó étvágyat hozzá!

A receptet Kicsi. - kicsi.csibe

Ezek is érdekelhetnek

Friss