Elkészítés: A tésztához valókat egy tálban összekeverjük, picit ragadós a tészta, majd egy közepes méretű (28 cm x 32 cm) tepsibe nyomkodjuk, kb. 1-1,5 cm vastagságú legyen. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A túrós töltelékhez is mindent összekeverünk, majd a nyers tésztára rákanalazzuk és elsimítjuk rajta.
Erre jönnek a félbevágott eperszemek (ha fagyasztott epret használunk, előtte engedjük fel).
Előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
Ez idő alatt a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd a végén a kókuszreszeléket is beleszórjuk.
A megsült tészta tetejére simítjuk a habot, és 120 fokon, légkeveréssel (ha van) szárítjuk további kb. 15 percig. Úgy ellenőrizzük, hogy kinyitjuk a sütőt, és a kezünkkel a habhoz érve, ha van egy kis kérge és nem ragad az ujjunkhoz, akkor már jó.
Hagyjuk kihűlni, és kockákra vágva kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre