Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tepsis kókuszos vitorlások

MME MME
3/5
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 6 tojásfehérje
  • 20 dkg kristálycukor
  • 10 dkg finomliszt
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • A tepsi kikenéséhez:
  • margarin
  • finomliszt
  • A krémhez:
  • 6 tojássárgája
  • 1 csomag (40 g) főzni való vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 25-30 dkg kristálycukor
  • 25 dkg margarin
  • A tetejére:
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 28 szem mogyoró vagy mandula

Elkészítés

Elkészítés: 1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a végefelé apránként a cukrot is hozzáadjuk. A lisztet a kókuszreszelékkel összekeverjük, óvatos mozdulatokkal - hogy ne törjük össze- a habba forgatjuk. Megvizezett habkártyával vagy késsel kenegetve margarinnal kikent, belisztezett 30x30 cm-es tepsibe simítjuk (ha nagy tepsiben sütjük, akkor is csak ekkorára kenjük el). Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit kisebb lánggal (170 fok, légkeveréses sütőben 160 fok) kb. 20 percig sütjük.

2. A krémhez a tojássárgáját a pudingporral, 1 dl tejjel és a cukorral simára keverjük. A többi forrásban lévő tejhez öntjük, kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük. Hűlni hagyjuk, majd habosra keverjük. A szobameleg margarint részletekben beledolgozzuk, majd a már ugyancsak hideg tésztára kenjük.

3. A tetejét kókuszreszelékkel meghintjük, és mogyoróval vagy mandulával díszítjük úgy, hogy a szemek a szeletek közepére kerüljenek majd, amikor a süteményt felvágjuk. Hűtőszekrényben kicsit dermedni hagyjuk.

MENNYISÉG: 28 SZELET
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 1 ÓRA+HŰTÉS
ENERGIATARTALOM: 192 KCAL/SZELET

Ezek is érdekelhetnek

Friss