Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Thai csirkenyársak mogyorószósszal

120 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A csirkehúst vékonyan felszeleteljük, majd kb. 2 cm széles csíkokra vágjuk, és a beolajozott nyársakra húzzuk.

A páchoz turmixban sima masszává keverjük a fokhagymát, a vöröshagymát, a barnacukrot és a halszósz felét, hideg vízzel hígítjuk.

A nyársakat lapos tálba tesszük, leöntjük a páclével, lefedve 3-4 órán át pácoljuk, többször forgatjuk.

Közben a mártáshoz a többi hozzávalókkal /mogyoróolaj, mogyoróvaj, kókusztej, chiliszósz, a maradék halszósz, citromfű/ kis serpenyőben közepes lángon krémes mártást főzünk.

A nyársakat faszénparázson vagy grillsütőn pirosra sütjük, a mártással tálaljuk.

Megjegyzés

Szép egyenletes csíkokat vághatunk, ha a hús kissé fagyott állapotú. A bambusz nyársakat használat előtt legalább 1/2 órát áztassuk hideg vízben, így sütés közben nem ég meg.
- buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss