Elkészítés: Melegítsd elő a sütőt 160-170 fokra. A brownies-hoz a csokit és a vajat víz fölött olvaszd fel. Az egész tojásokat a cukorral verd addig, amíg sűrű, krémes lesz, majd keverd bele az olvasztott csokiba. Ezután szitáld bele a lisztet, és keverd el őket. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, öntsd bele a keveréket, és süsd 25 percig.
A krémhez a mascarponét a porcukorral verd habosra, majd tedd ugyanezt a tejszínnel is, végül keverd össze őket óvatosan. Vágd karikákra a banánokat, és főzz kávét (2 dl).
Ha kihűlt a brownies, a pohárral, amibe beleteszed majd, szaggasd karikákra. Mindegyik pohár (12) aljára tegyél egy brownie karikát, locsold meg kis kávéval, erre tegyél egy réteg banánt, erre a krémet, majd a másik brownie karikát, locsolás, banán, krém, végül szórd meg kakaóporral. Az ízek összeérése végett tedd hűtőbe, majd lehet fogyasztani.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre