Elkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájukat vízgőz fölött óvatosan felmelegítjük. A mascarponét habosra keverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját meg a cukor felét, összekeverjük. A korábban jól behűtött tejszínt habbá verjük, és lazán a krémhez keverjük.
A cukor másik feléből egy lábasban karamellt készítünk, felengedjük 2-3 dl vízzel, és pár perc alatt összeforraljuk.
A babapiskótát belemártogatjuk a karamellás lébe, és egy tálban keresztben lerakunk egy réteget. Befedjük krémmel, megszórjuk cseresznyével, aztán újra piskótát, krémet és cseresznyét rétegezünk. A tetejét meghintjük kakaóporral.
Legalább 5-6 órára hűtőbe rakjuk, majd tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre