Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tiramisu torta (kukoricaliszttel készült piskótával)

60 perc
mester
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 6 tojás
  • 22 dkg kristálycukor
  • 15 dkg rétesliszt (rozsliszt)
  • 7,5 dkg kukoricaliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 1 dkg instant kávé 3,75 dl forralt vízzel elkeverve
  • 1 dl asztali bort
  • 0,5 dl kávélikőr
  • 3 dl tejszín
  • 8,5 dkg cukor
  • 50-75 dkg mascarpone
  • A tetejére:
  • vágott mandula

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzábalókból piskótát sütünk, kivajazott, lisztezett formában.

A krémhez az instant kávét 3,75 dl forralt vízzel leöntünk. Adunk hozzá 1 dl bort és 0,5 dl kávélikőrt. Hűlni hagyjuk. 3 dl tejszínt 8,5 dkg cukorral felverünk, belekeverjük a mascarponét és a kávékeverékből 1,75 dl-t.

A megsült tortát 4 rétegre vágjuk, mindegyiket meglocsoljuk a kávés keverékkel, megkenjük a mascarponés krémmel, majd kívülről is bevonjuk a tortát. Durvára vágott mandulával díszitjük.

Ezek is érdekelhetnek