Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük elektromos habverővel, de nem szabad túl sokáig keverni, mert a tojásfehérje a krémben összeesik. Aztán a habtejszínt is kemény habbá verjük.
A tojássárgáját 2 evőkanál cukorral és a vaníliás cukorral felverjük. Hozzáadjuk a mascarponét és a habtejszínt, 2 evőkanál rumaromát adunk hozzá, és kemény, habos krémmé keverjük. Aztán hozzáadjuk a tojásfehérjéből készült krémet, és még egy picit keverjük, amíg nem lesz jó habos.
Az előre elkészített feketekávét a tejjel, kevés cukorral és a 2 evőkanál rummal vagy rumaromával és összekeverjük. A babapiskótát belemártjuk a kávéba, de úgy, hogy ne ázzon el, belerakjuk tepsibe vagy üvegtálba, és rárakunk annyi krémet, amit elkenve rajta ne látszódjon a babapiskóta, megszórjuk kakaóporral. Ezután egy új sorba beáztatott babapiskótát teszünk, és a rétegezést a fent leírt módon folytatjuk.
A kész tiramisut berakjuk a hűtőbe, 3 órán át pihentetjük, majd tálalhatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre