Elkészítés: A füstölt csülköt megmosom, a csont mellett kettévágom. A vörös- és fokhagymát megtisztítom. A savanyú káposztát ízlés szerint kimosom.
A tölteléknek való hagymát és fokhagymát apróra vágom, majd elkészítem a tölteléket, vagys összedolgozom a hozzávalókat.
A vöröshagymát karikákra vágva megfonnyasztom a zsíron, ráterítem a savanyú káposzta harmadát, a szemes bors és a babérlevél felét. A lábos közepére teszem a kettévágott füstölt csülköt, körberakom töltelékkel és az oldalasdarabokkal, ráterítem a maradék káposztát, ráteszem a babérlevelet, a borsot, megszórom pirospaprikával, felengedem annyi vízzel, hogy ellepje.
Fedő alatt főzöm kb. 1,5 órát /míg a töltelék és a húsok megpuhulnak/. Tejföllel és friss fehérkenyérrel tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre