Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött káposzta V.

120 perc
mester
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 nagyobb füstölt hátsó csülök
  • 2 csík oldalas /kb. 2 kg/
  • 2,5 kg savanyú káposzta
  • 10-15 savanyúkáposzta-levél
  • 3-4 nagyobb fej vöröshagyma
  • 8 dkg zsír
  • 15 db babérlevél
  • 1 púpozott teáskanál egész bors
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • A töltelékhez:
  • 2 kg darált hús /lehet vegyesen sertés és marha/
  • 2 dl rizs
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 1 nagyobb fej fokhagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 mokkáskanál őrölt bors

Elkészítés

Elkészítés: A füstölt csülköt megmosom, a csont mellett kettévágom. A vörös- és fokhagymát megtisztítom. A savanyú káposztát ízlés szerint kimosom.

A tölteléknek való hagymát és fokhagymát apróra vágom, majd elkészítem a tölteléket, vagys összedolgozom a hozzávalókat.

A vöröshagymát karikákra vágva megfonnyasztom a zsíron, ráterítem a savanyú káposzta harmadát, a szemes bors és a babérlevél felét. A lábos közepére teszem a kettévágott füstölt csülköt, körberakom töltelékkel és az oldalasdarabokkal, ráterítem a maradék káposztát, ráteszem a babérlevelet, a borsot, megszórom pirospaprikával, felengedem annyi vízzel, hogy ellepje.

Fedő alatt főzöm kb. 1,5 órát /míg a töltelék és a húsok megpuhulnak/. Tejföllel és friss fehérkenyérrel tálalom.

Megjegyzés

Nem kis adag, 12 literes lábos kell hozzá, de a hűtőben akár 2 hétig is eláll, én 3 személyre készítem ezt a mennyiséget. - olahcsilla0815

Ezek is érdekelhetnek

Friss