Elkészítés: Az olívaolajon megdinsztelem az apróra vágott hagymát és fokhagymát, s rádobom a darát húst. Addig dinsztelem, míg a hús kifehéredik, majd beleteszem egy keverőtálba. A rizst kevés olívaolajon megpörkölöm, majd adok hozzá vizet, ételízesítőt, s félig megfőzöm. Beleteszem a tálba, hozzáadom a tojást és a fűszereket, s jól összekeverem.
A kicsumázott paprikákat olívaolajon minden oldalon megsütöm, majd beletöltöm a tölteléket.
A szószhoz serpenyőben kevés olajon felteszem a felvágott paradicsomot, beleteszem az apróra vágott fokhagymát, chilit, csiliszószt, zellert és petrezselymet, ételízesítőt. Belerakom a megtöltött paprikákat, s fedő alatt főzöm. Amikor már majdnem kész, hozzáadom a sűrített paradicsomot és ketchupot (cukrozni nem szükséges, mivel a ketchup enyhén édes), s ha túl sűrű, kevés vizet.
Aki akarja, a szószt botmixerrel pépesítheti, s kevés lisztet is keverhet hozzá.
Petrezselymes krumplival tálalom, s a paprika tetejére tejfölt adok.