Elkészítés: A süllőt megtisztítjuk, gondosan megmossuk, mindkét oldalát beirdaljuk, majd a hasüreggel együtt besózzuk. Apró szálkája ugyan nincs, de így jobban magába veszi a sót és a zsiradékot.
Amíg a hal besózva áll néhány percig, elkészítjük a tölteléket. A gombát, a hagymát és a szalonnát apró kockákra vágjuk, és vajon kissé megdinszteljük. Sózzuk, és őrölt fehérborssal ízesítjük.
Ha elkészült a töltelék, megtöltjük vele a süllő hasüregét. A halat paprikás lisztben megforgatjuk, majd kivajazott tepsibe helyezzük (a hasára fektetve), és forró vajjal leöntjük.
Előmelegített sütőben, közepes tűznél enyhén piros színűre sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre