Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött süllő

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A süllőt megtisztítjuk, gondosan megmossuk, mindkét oldalát beirdaljuk, majd a hasüreggel együtt besózzuk. Apró szálkája ugyan nincs, de így jobban magába veszi a sót és a zsiradékot.

Amíg a hal besózva áll néhány percig, elkészítjük a tölteléket. A gombát, a hagymát és a szalonnát apró kockákra vágjuk, és vajon kissé megdinszteljük. Sózzuk, és őrölt fehérborssal ízesítjük.

Ha elkészült a töltelék, megtöltjük vele a süllő hasüregét. A halat paprikás lisztben megforgatjuk, majd kivajazott tepsibe helyezzük (a hasára fektetve), és forró vajjal leöntjük.

Előmelegített sütőben, közepes tűznél enyhén piros színűre sütjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek