Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrótorta sárgabarack- és meggylekvárral, narancsos tésztával

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 1 tojás
  • 10 dkg margarin
  • 5 dkg cukor
  • 3 narancs reszelt héja
  • 20 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • A túrókrémhez:
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 evőkanál búzadara
  • 50 dkg túró
  • 2 dl tejföl
  • Valamint:
  • 30 dkg meggylekvár
  • 20 dkg sárgabarack lekvár

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a puha margarint a többi hozzávalóval gyorsan összedolgozom, és egy sütőpapírral alul kibélelt kapcsos kerek 26 cm-es formába nyomkodom. Előmelegítem a sütőt 180 C fokra, és ebben 10 percig elősütöm a tésztát.

A túrótöltelékhez a tojásokat szétválasztom, a fehérjét kevés cukorral kemény habbá verem. Egy másik nagyobb tálban a többi hozzávalót keverem össze, végül ebbe forgatom bele a fehérjehabot is.

Az elősütött tésztát kiveszem a sütőből, azonnal rákenem a sárgabarack lekvárt. Ezt követi a túrókrém fele, amit szépen elsimítok rajta. Körkörösen rákanalazom a meggylekvárt, és erre óvatosan kanalazom a megmaradt túrókrémet úgy, hogy elfedje a meggyes részeket.

Visszatolom a sütőbe, és 180 C fokon 70 percet sütöm. Ha megsült, a karimát lefejtem róla, és csak teljes kihűlés után szeletelem.

Ezek is érdekelhetnek

Friss