Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túróval töltött zsemle

MME MME
9 4.3/5
30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a kétféle cukorot. A zsemlék tetejét, mint egy kis kalapot levágjuk, és a belsejüket kikaparjuk – de a belső, puha részt félre is tesszük, mert a túrós töltelék lazább és finomabb lesz, ha ezt beleaprítjuk.
  2. Az így kétrészt vágott zsemléket tejben gyorsan megáztjuk és egy sütőlapra (tepsibe) helyezzük.
  3. A töltelékhez a túrót villával összetörjük, ráütjük a tojást, beletesszük a mazsolát, édesítjük a porcukorral és vaníliás cukorral. Ekkor beleaprítjuk a zsemlék félretett belsejét is. Az egészet összekeverjük és a zsemlékbe töltjük. Végül a zsemlék tetejét is gyorsan megáztatjuk az édes tejben, és a helyükre rakjuk őket.
  4. Kevés vajat teszünk a tetejükre, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt ropogósra sütjük.

Megjegyzés

Elkészítése egyszerű és garantáltan finom. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss