Elkészítés: Az újhagymát tisztítsuk meg gondosan, vágjuk apróra. A szalonnát kockázzuk fel. Hámozzuk meg a burgonyát, és vágjuk vékony karikára.
Egy serpenyőbe öntsünk olajat, dobjuk bele a szalonnakockákat, és gyenge tűzön olvasszuk ki a zsírjukat. Adjuk hozzá a burgonyaszeleteket, enyhén sózzuk és borsozzuk, majd folyamatos kevergetés melett süssük át.
Ha a burgonyaszeletek átsültek, az összetöpörödött szalonnával együtt vegyük ki, és csepegtessük le. Öntsük ki a serpenyőből a felesleges olajat, tegyük vissza a burgonyát és szalonnát, adjuk hozzá a vajat, az apróra vágott újhagymát és a petrezselymet, valamint az áttört fokhagymát. Pirítsuk meg gyorsan (körülbelül 1 perc alatt), öntsük át egy tálalóedénybe, és forrón tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre