Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vaníliás-diós trifle (rétegezett krém)

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 3 tojás
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg darált dió
  • csipet fahéj
  • 1 dl tej
  • 1 dl olaj
  • fél csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 2,5 dl tej
  • fél csomag vaníliás pudingpor
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 30 dkg margarin
  • 3 tojássárgája
  • 15 dkg porcukor
  • A tojáshabhoz:
  • 3 tojásfehérje
  • 12 dkg cukor
  • fél citrom leve és héja
  • reszelt csokoládé a díszítéshez

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához szétválasztjuk a 3 tojást. A tojásfehhérjéket a cukorral habbá verjük, a tojássárgákat kikeverjük a tejjel, az olajjal és a liszt felével, majd hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét. A maradék liszttel elkeverjük a diót, a fahéjat és a sütőport, aztán a masszába forgatjuk. A tésztát papírral fedett tepsibe borítjuk, és 160 fokos sütőben 35-40 percig sütjük.

A krémhez a tejből, a pudingportból és a cukorból hagyományos módon pudingot főzünk, a tojássárgáját a porcukorral kihabosítjuk, majd beletesszük a vaníliás cukrot és a puha margarint. Végül hozzáadjuk a langyosra hűlt pudingot, és összekeverjük.

A tojáshabhoz a tojásfehérjét és a cukrot habbá verjük, a vége felé belecsurgatjuk a citromlevet, és a citrom reszelt héját is hozzákeverjük.

Előveszünk egy üvegtálat, és az aljára tesszük az apró kockákra vágott tészta felét, majd a vaníliás krém felét rákenjünk, és a tojáshab fele is rákerül, majd jön a maradék kockázott tészta, a krém és végül a tojáshab, aminek a tetejére reszelt csokoládé kerül.

Ezek is érdekelhetnek

Friss