Elkészítés: A kockára vágott hagymát megpirítom, majd hozzáadom a turmixgépben nagyon apróra vágott zellert, répát és fehérrépát. Jöhet a bab is, majd a fűszerek. A paradicsomot forró vízben leforrázom, lehúzom a héját, és apróra kockázva beleteszem. Adok hozzá kb. 2 dl vizet, és kis lángon főzöm fél óráig. Közben megkóstolom, és ha valamelyik fűszert kevésbé érezni, akkor ízlés szerint teszek még bele. A kukorica levét lecsorgatom, és úgy teszem hozzá. Háromnegyed óra főzés után már ehető, de a legfinomabb, ha kb. 70 percet főzöm. Kukoricakenyérrel és borral tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre