Elkészítés: A gombákat alaposan átmosom, szárait letöröm (elég egy levesnek, gombás rizsnek), megtisztítom, gyengén sózom, borsozom, papírtörlőn leszárítom.
A hagymát és az áttört fokhagymát a zsíron megfonnyasztom, sózom, borsozom, a fehérborral felöntöm, és beleadom az alaposan átmosott, lehártyázott velőt. Meghintem pirospaprikával, zsírjára sütöm.
A gombafejeket megtöltöm a pirított velővel (nálam szokott maradni a velőből, azt még azon melegében pirítós kenyérre kenve, szájon át módszerrel bevisszük a jelenlévők szervezetébe – mondhatni előétel gyanánt), hagyományos módon jöhet a panír, és a forró, bő olajban sütés.
A velő miatt csak azonnal, forrón fogyasztható, én gombás rizst és csípős savanyút kínálok mellé.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre