Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Velővel töltött rántott gomba

45 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A gombákat alaposan átmosom, szárait letöröm (elég egy levesnek, gombás rizsnek), megtisztítom, gyengén sózom, borsozom, papírtörlőn leszárítom.

A hagymát és az áttört fokhagymát a zsíron megfonnyasztom, sózom, borsozom, a fehérborral felöntöm, és beleadom az alaposan átmosott, lehártyázott velőt. Meghintem pirospaprikával, zsírjára sütöm.

A gombafejeket megtöltöm a pirított velővel (nálam szokott maradni a velőből, azt még azon melegében pirítós kenyérre kenve, szájon át módszerrel bevisszük a jelenlévők szervezetébe – mondhatni előétel gyanánt), hagyományos módon jöhet a panír, és a forró, bő olajban sütés.

A velő miatt csak azonnal, forrón fogyasztható, én gombás rizst és csípős savanyút kínálok mellé.

Megjegyzés



További gombás receptek és érdekességek a Pasik a konyhában blogjában! - Nanasnani

Ezek is érdekelhetnek

Friss