Mákos guba  recept
Mákos guba
Lila hagymás, majonézes krumplisaláta recept
Lila hagymás, majonézes krumplisaláta
Klasszikus kocsonya recept
Klasszikus kocsonya
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Diós és mákos bejgli egyszerűen
Kaszinótojás franciasalátával recept
Kaszinótojás franciasalátával
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon recept
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Zserbó – az eredeti recept recept
Zserbó – az eredeti recept
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Méteres sütemény, ahogy nagyi csinálta recept
Méteres sütemény, ahogy nagyi csinálta
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Klasszikus töltött káposzta recept
Klasszikus töltött káposzta
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Lencsegulyás recept
Lencsegulyás
A legfinomabb gesztenyekrémleves recept
A legfinomabb gesztenyekrémleves
Lencsefőzelék recept
Lencsefőzelék
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Fanta szelet egyszerűen recept
Fanta szelet egyszerűen
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
PR

Vöröstől a sárgáig - lencse kisokos

Vöröstől a sárgáig - lencse kisokos
A lencse kiváló energiaforrás, ráadásul gazdag fehérjében, rostokban és vasban. Bár általában a barna változatát fogyasztjuk, érdemes kipróbálni a többi típust is.

Barna: A legkedveltebb fajta lapos, kerek szemű. Főzés előtt több órára vagy akár egy egész éjszakára ajánlott beáztatni. A belőle készülő ételeket (pl. főzeléket, levest) ízesítse babérlevéllel, vörös- és fokhagymával, fűszerpaprikával, de illik hozzá a borsikafű és a citrom is.

Vöröstől a sárgáig - lencse kisokos
Vöröstől a sárgáig - lencse kisokos

LENCSEFŐZELÉK RECEPT, ITT !
LENCSELEVES RECEPTET, ITT TALÁLSZ!


Vörös
: Az ázsiai konyha fontos alapanyaga. Apró szemű, héj nélküli fajta, így áztatás nélkül is pépes állagúvá fő 10-20 perc alatt. Raguként, levesbetétként fogyasztható. Ízesítse római köménnyel, fekete mustármaggal, korianderrel, kurkumával.

Vöröstől a sárgáig - lencse kisokos
Vöröstől a sárgáig - lencse kisokos

PARADICSOMOS VÖRÖSLENCSE-KRÉMLEVES RECEPT!


Zöld:
A franciaországi Le Puy környékén kétezer éve termesztik, ezért puyi lencsének is nevezik. Enyhén borsos ízű, a hagyományos fajtáknál kisebb és gömbölyűbb. Áztatás nélkül 25 perc alatt megpuhul, és nem fő szét. Használható pl. salátákba. Jól illik hozzá a friss kakukkfű.

Vöröstől a sárgáig - lencse kisokos
Vöröstől a sárgáig - lencse kisokos



Fekete: Kaviárlencsének is nevezik, mert igen apró szemű, akár a beluga ikra. Nem kell beáztatni, és főzés közben nem esik szét fénylő, feszes héja miatt. Salátához, leveshez, hidegtálhoz, illetve köretnek is felhasználható. Nem kíván sok fűszert.

Vöröstől a sárgáig - lencse kisokos
Vöröstől a sárgáig - lencse kisokos

FEKETELENCSE-SALÁTA CSIRKEMELLEL


Sárga:
Főzés előtt legalább 2 órára érdemes beáztatni, így 25 perc alatt megpuhul. Mutatós köret készíthető belőle élénk színének köszönhetően. Íze enyhén diós, édeskés. Curryporral ízesíthető.

Vöröstől a sárgáig - lencse kisokos
Vöröstől a sárgáig - lencse kisokos


A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.