#1 Stabilan tartja a súlyod
Sokunknak ismerős a jojó-effektus, a fogyokúráink réme. Mikor a nehezen leadott makacs kilók újra visszatérnek, ráadásul többedmagukkal. A zabkása közepes glikémiás indexe miatt nagyon laktató, nem kell aggódnunk azon, hogy a reggeli elfogyasztása után újra nasizni akarunk. Egyenletesen tartja a vércukorszintünket és nem törnek ránk, a reggeli után egy órával éhségrohamok.
#2 jót tesz a szívednek
A zab olyan növényi eredetű vegyületeket tartalmaz, ami a szív és az erek egészséges és erős működését segíti, és hozzájárul a szívbetegségek megelőzéséhez.
#3 segít megelőzni a bélproblémákat
Egy erős támogatása az emésztőrendszerednek, ha beiktatod a zabot az étrendedbe, ugyanis olyan prebiotikumokat tartalmaz, amik nélkülözhetetlenek a tested egészséges működéséhez. A prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyekre emésztetlen formában képesek eljutni a vastagbélbe, és ott segítik a jótékony hatású baktériumok szaporodását.
#4 felturbózza tápanyaggal a szervezeted
Kicsi a bors, de erős... Egy adag zabpehelyben mindössze 130 kalória van, de tele van értékes vitaminokkal és ásványi anyagokkal, kitűnő fehérjeforrás és magas vastartalommal rendelkezik! Míg sok rostot és fehérjét tartalmaz, a benne lévő zsírtartalom elenyésző a hasznos tápanyagokhoz képest.
#5 időt sprórolsz
Nem kell többet azon örlődnöd, hogy tíz perc alatt vajon milyen reggelire van időd és hogy dobd fel azt. A zabkásában az a jó, hogy rengeteg féle képpen elkészítheted, sajtát ízlésedhez igazíthatod, a neked és a diétádnak megfelelő extrákkal dobhatod fel!
Ajánljuk még: