Elkészítés: Egy magasfalú edénybe kanalazom a szezámkrémet, a vizet, a citromlevet és a fűszereket. A petrezselymet nagyjából összevágom, nem szükséges finomra, csak annyira, hogy a botmixerrel könnyedén lehessen pürésíteni. A fokhagymákat apróra vagdosom. Néhány perc alatt az egészet lágy, krémes halványzöld szósszá elegyítem turmixgéppel. Ha túl sűrű lenne, kevés víz adagolásával lehet javítani az állagán, miként a végén kóstolást követően az ízesítésen is.
Legalább 1 órára érdemes hűtőszekrénybe tenni, hogy az ízek összeérjenek, valamint kicsit besűrűsödjön. A végeredmény egyszerre nagyon friss és gazdag mártás.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre