Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöld szezámmártás

1 5/5
15 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Egy magasfalú edénybe kanalazom a szezámkrémet, a vizet, a citromlevet és a fűszereket. A petrezselymet nagyjából összevágom, nem szükséges finomra, csak annyira, hogy a botmixerrel könnyedén lehessen pürésíteni. A fokhagymákat apróra vagdosom. Néhány perc alatt az egészet lágy, krémes halványzöld szósszá elegyítem turmixgéppel. Ha túl sűrű lenne, kevés víz adagolásával lehet javítani az állagán, miként a végén kóstolást követően az ízesítésen is.

Legalább 1 órára érdemes hűtőszekrénybe tenni, hogy az ízek összeérjenek, valamint kicsit besűrűsödjön. A végeredmény egyszerre nagyon friss és gazdag mártás.

Megjegyzés

A zöld tahina az apróra kockázott friss zöldségféléket is pillanatok alatt csodás közel-keleti salátává varázsolja.

Tejérzékenyek számára is ideális.

További érdekességeket és fotókat Habliliom blogjában találsz! - Habliliom

Ezek is érdekelhetnek

Friss