Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldbabsaláta feta sajttal

MME MME
5/5
30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 40 dkg zöldszínű mélyhűtött bab
  • 3 retek
  • 1/2 szál póréhagyma
  • 1/2 kígyóuborka
  • 15 dkg feta sajt
  • 5 dkg töltött zöld olívabogyó
  • A szójás salátaöntethez:
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 4 evőkanál borecet
  • 1/2 citrom leve
  • 1 evőkanál szójamártás

Elkészítés

Előkészítés: A zöldbabot hagyjuk kiengedni, kb. 3 cm-es darabokra vágjuk, tésztaszűrő kanálba tesszük, majd kb. 2 percre lobogva forró sós vízben blansírozzuk. Kiemeljük a vízből, hideg vízzel leöblítjük és lecsepegtetjük. A retket megmossuk, és vékony karikára vágjuk. A póréhagymát megtisztítjuk, lemossuk, felkarikázzuk. Az uborkát megmossuk, és héjastól gyufaszálnyi csíkokra aprítjuk. A feta sajtot kockára vágjuk. A töltött olajbogyót felkarikázzuk.

Elkészítés: Az előkészített zöldségeket mély salátástálban lazán összekeverjük, hogy ne törjenek össze, és kb. fél órára a hűtőbe tesszük. Kisebb tálba tesszük az öntet hozzávalóit, megsózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. A lehűlt salátát megöntözzük az öntettel, frissen tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 328 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss