Elkészítés: A húsokat vékonyra klopfoljuk, sóval, borssal finoman megszórjuk, félretesszük.
A megtisztított sárgarépát és karalábét nagyjából egyforma hasábokra vágjuk. Egy nagy serpenyőben kevés olajon ízlés szerint fűszerezve átforrósítjuk a zöldséghasábokat és a zsenge borsószemeket. Kevés vizzel vagy zöldséglével pár perc alatt roppanósan puhára pároljuk.
A húsokat lisztbe mártjuk, és egy serpenyőben felforrósított olajon jól átsütjük. A zöldségeket egyenletesen elosztva a hússzeletekre rakjuk, tölcsérszerűen feltekerjük, és 1-1 szelet baconnel mindegyiket átfogjuk, fogvájóval vagy hústűvel tűzzük.
Hőálló tálba rakjuk, majd előmelegített sütőben mérsékelt lángon jól átforrósítjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre