Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Kozáksapka recept
Kozáksapka
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Lencsegulyás recept
Lencsegulyás
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mákos guba  recept
Mákos guba
Kaszinótojás franciasalátával recept
Kaszinótojás franciasalátával
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Praktikus

4 hiba, amit te is elkövetsz tésztafőzés közben

Szaftos fokhagymás tészta
A tökéletes tészta elkészítése nehezebb feladat, mint gondolnád. Még a legprofibb háziasszonyok is belefuthatnak ezekbe a gyakori hibákba!
1. Rossz tésztát választasz a szószhoz

Igenis számít, hogy milyen formájú tésztát választasz egy adott szószhoz! A vajas vagy tejszínes alapú tésztákhoz például a kisebb, tömör tészták illenek, mint a gnocchi, a paradicsomos alapú szószokhoz pedig a hosszú, vékony tészták, mint a spagetti, vagy az "üreges" tészták, mint a penne - így a paradicsomos szósz a tészta belsejébe is bejut, és minden falatnál intenzíven élvezheted.

2. Túl rövid/túl hosszú ideig főzöd

A főzés ideje a tészta vastagságától és típusától függ. A friss tészta nyilván kevesebb idő alatt megfő, mint a száraz tészta. Az előbbi 4-5 perc alatt elkészülhet, az utóbbinak viszont általában minimum 10 percre azért szüksége van. Ha a tészta csomagolásán nincs feltüntetve a főzési idő, akkor addig főzd, amíg fogkemény, vagyis "al dente" lesz a tészta - ha a kóstolás során már nem érzed a szárított tészta keménységét, akkor kész van!

3. Nem találod el a megfelelő só-víz arányt

Alapvető probléma, hogy általában kevés vízzel főzzük a tésztát. Pedig elég nagy edény, és sok víz kell ahhoz, hogy a tésztákat egyenletesen tudjuk megfőzni, különben könnyen összeragadhatnak. A só mennyisége pedig főként attól függ, hogy milyen szószt készítünk - a parmezános mártások esetében például spórolhatsz a sóval, hiszen a sajtnak önmagában is sós íze van.

4. Nem kóstolod meg a tésztát

Nagyon fontos a folyamatos kóstolás, mert simán túlfőzheted a tésztát. Érdemes legalább négypercenként megízlelni, mennyire puhult meg, így biztos, hogy pont annyira lesz kemény a tészta, ahogy te szereted. Nézd a jó oldalát: így legalább már ebéd előtt falatozhatsz egy kicsit!

OLASZ TÉSZTAKEDVENC: A RAVIOLI>>>
OLASZ TÉSZTAKALAUZ>>>
A LEGFONTOSABB OLASZ TÉSZTASZÓSZOK>>>
CARBONARA SPAGETTI - AZ ALAPRECEPT, AMIT MINDIG IS KERESTÉL!>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.