Üvegpohár
Biztosan tele van a konyhaszekrényed különböző méretű poharakkal. Válassz egy tetszőleges méretűt, fordítsd meg, lisztezd be a szélét és máris kész a kiszúró! Fontos, hogy a lisztezés ne maradjon ki, mert különben a tészta könnyen beleragadhat a pohárba. Egyszerűbb lesz a dolgod, ha vékony üvegpohárral dolgozol, mert az könnyebben vágja el a tésztát.
üres Konzervdoboz, kupak
Üres gyümölcskonzerv-doboz, esetleg egy nagyobb szájú üveg kupakja? Ha a méret és a forma megfelel, máris formázhatod a kekszeket! A dobozzal lesz előtte egy kis dolgod: távolítsd el mindkét végét (így nem kell aggódnod, hogy a tészta beleragad), majd mosogatószeres szivaccsal mosd ki az üres hengert. Öblítsd el, töröld szárazra és a kekszkiszúró készen is áll a használatra. Ugyan ezzel a módszerrel könnyebben deformálódik a tészta, de ez nem probléma, hiszen egyszerűen visszahajlítgathatod, mikor a tepsibe teszed.
Pogácsaszaggató
Jó, nem olyan modern, mint a műanyag vagy szilikon kekszkiszúrók és minta sem lesz a tetején, de ha megvan a nagyitól örökölt pogácsaszaggató, akkor nincs nehéz dolgod.
Kés
Ha nem találsz semmit a fenti dolgok közül, vegyél elő egy kést, és vágd fel tetszőleges alakúra a tésztát. Ez egy jó lehetőség, hogy kiéld a kreativitásod: vághatsz mindenféle formát, alakzatot. És ami a legszuperebb: nem lesz maradék tészta!
Pizzavágó
A kinyújtott tésztából tetszőleges formájú kekszeket vághatsz: például négyzeteket, rombuszokat, háromszögeket. Pizzavágóval azért jó dolgozni, mert biztonságban tudhatod az ujjaid (a késsel előfordul, hogy a nagy munkában baleset ér).
Ajánljuk még:
- 6 TRÜKK, AMIVEL KÖNNYEN ELTÁVOLÍTHATOD A SZÖSZÖKET A RUHÁIDRÓL>>>
- EZ A TRÜKK! ÍGY NEM SÜLLYED LE A GYÜMÖLCS A PISKÓTA ALJÁRA>>>
- ÍGY FAGYASZD LE A KÁVÉT, HOGY SOKÁIG FRISS MARADJON>>>