Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így fogynak le 20-30 kilókat a hollywoodi sztárok

default user icon
MME
Nem győzzük kapkodni a fejünket: az amerikai celebek egyre-másra dobtak le húsz-harminc kilókat az elmúlt hónapokban nem törődve azzal, hogy a rendezőket és a nézőket egyáltalán nem zavarták a plusz kilók. De nemcsak őket csodáljuk, ott vannak azok a sztárok, akik egy-egy szerep kedvért híztak meg, hogy aztán őrült tempóban visszafogyjanak a versenysúlyukra. Hogyan csinálják, mi a titkuk?

Sokszor halljuk, hogy könnyű nekik, hiszen minden lehetőségük adott, hogy tökéletesen nézzenek ki. Van idejük, vannak eszközeik, meg tudják fizetni a legjobb személyi edzőket és táplálkozási tanácsadókat – ez mind igaz. Az azonban kétségtelen, hogy önmagában mindez kevés lenne a fogyáshoz, a tökéletes testhez. Ne feledjük: rengeteg munkával, önfegyelemmel, kitartással is rendelkeznie kell annak, aki fogyni szeretne. 

A sztárok 10-es szabálya:

1. Tervezz előre!

A legtöbb híresség – vagy azok, akik segítik őket a helyes táplálkozásban – előrelátó, és pontosan megtervez minden étkezést, a reggelitől kezdve az munkaebédeken át a csillogó vacsorákig. Így az éhség soha nem éri őket váratlanul. Candace Cameron Bure, a Bír-lak sztárja például a legapróbb részletekig eltervezi, hogy mit fog enni a nap folyamán. Szerinte így kerülheti el az olyan egészségtelen és hizlaló szokásokat, mint az édességevés, vagy a késő esti hűtőkifosztás. Ha utazik vagy forgat, akkor is figyel arra, hogy mit eszik, és ha kell, otthonról viszi az előre elkészített ételt. 

2. Egyél mértékkel!

Jennifer Hudson minden fogyókúrázó példaképe, hiszen eszméletlen túlsúlytól szabadult meg, és már hosszú ideje tartja a versenysúlyát. Hogy mi a titka? A diétája elején nagyon figyelt arra, hogy mennyit eszik, mert úgy gondolta, hogy a fogyókúrának nem a tiltásról kell szólnia. „Ha a diétád azt mondja, ne fogyassz bizonyos élelmiszereket, a tested nem úgy fog működni, ahogy kellene. Most már tudom, hogy bármit ehetek, amit csak megkívánok és közben továbbra is tarthatom a súlyom. A lényeg a mértékletesség, az egyensúly” – mondja Jennifer.

3. Iktasd ki a finomított szénhidrátokat az étrendedből!

A legtöbb sztár teljesen elhagyja a cukrot és a fehér lisztből készült ételeket. Nagyon nehéz dolog ez, de van, amikor más nem működik. Missy Elliot, a rapper 30 kilót fogyott, amikor lemondott az édességről, a tésztákról, a rizsről és a burgonyáról. 

4. Ne fogyókúrázz, válts életmódot!

A sztárok „szakmája” megköveteli a sovány testalkatot, így azt valljak, akkor miért ne tegyék ezt úgy, hogy közben az egészségüket is megőrzik? Egyszerűbb egészségesen élni, mint kínzó és veszélyes fogyókúrákba kezdeni. Melissa McCarthy-t is ez a hozzáállás segítette. 

5. Vezess táplálkozási naplót!

A sztárok azt tanácsolják, hogy írjunk fel mindent, amit megeszünk, mert ez arra késztet minket, hogy szinte kívülállóként újragondoljuk az étrendünket. Ebben persze segítséget is kérhetünk, de mi magunk is hamar felismerjük, hogy mennyi felesleges kalóriát és plusz szénhidrátot viszünk be a szervezetünkbe. A jegyzetelés segített Jonah Hill-nek megérteni, hogy milyen rosszul táplálkozik, és azt mondja, a mai napig szívesen írja le az étrendjét, mert ez segít az agyának elhinni, hogy eleget evett.

6. Bérelj fel egy edzőt!

Igen, a sztároknak könnyű edzőt fogadniuk, sőt ők azt is megtehetik, hogy a saját edzőtermükben fogadják a „kínzójukat”. Chrissy Teigen is elismeri, hogy a megfelelő gyakorlatok, a jól felépített edzésterv elengedhetetlen a fogyáshoz és az ideális testsúly megőrzéséhez. Első lépésként nekünk is ajánlott szakemberhez fordulni, hogy hatékony legyen a munkánk és hogy elkerüljük a sérüléseket. Később aztán egyedül is megküzdhetünk a napi adagunkkal videók és appok segítségével.

7. Ne nassolj késő este!

Ki ne szeretné az esti, kora éjszakába nyúló pizzázást, fagyizást vagy sörözést? De egyeseknél a süti- és csipszevés sem ritka, pedig pontosan tudjuk, hogy ez a rossz szokás az elhízás első számú oka. Chris Daughtry életében is eljött a pillanat, amikor úgy döntött, elég a koncertek utáni zabálásból. A rocker 23 kilót fogyott, és jobban érzi magát, mint valaha. 

8. Fehérje, fehérje és még több fehérje

Sok hollywoodi sztár úgy fogy le, hogy az étkezéseik legnagyobb részét fehérjék teszik ki. Így tovább tart a jóllakottság érzése, és elkerülhetik a falásrohamokat. Kim Kardashian is a magas fehérjediétára esküszik, miközben persze rendszeresen sportol is.

 9. Ne éhezz!

A hollywoodi sztárok gyakran szigorú diétákat követnek, de egyre többen mondanak nemet az önsanyargatásra. Don Saladino edző és táplálkozási tanácsadó nem hisz abban, hogy éhezéssel fogyni lehetne. Szerinte azok, akik szigorú diétát követnek, gyakran éhesek maradnak, ezért könnyebben törnek rájuk falásrohamok és így persze könnyebben visszaszedik a leadott kilókat. Úgy véli, a változatos, megfelelő mennyiségű szénhidrátot, fehérjét és zsírt tartalmazó étrend inkább segíti a fogyást, mint az éhezés. Érdemes megfogadnunk a tanácsait, hiszen ő Blake Lively trénere, aki pedig egyszerűen csodásan néz ki. 

10. Kardiózz!

A kardió fontos tényező a fogyásban és a kalóriaégetésben. Drew Scott kanadai színész és ingatlanbefektető rendszeresen együtt edz feleségével, így sikerült lefogynia 30 kilót. És nem, nem csak a futás kardió! Rengeteg kardió programot kipróbálhatsz, például az aerobikot, a kerékpározást, az úszást vagy a gyaloglást.

Még ha a hírességek korlátlan erőforrással is rendelkeznek, ez nem jelenti azt, hogy a fogyókúrás tanácsaik nem hasznosak. Íme néhány tipp:

  • Próbáld ki a pilatest!
  • Találd meg azt az edzéstípust, amit élvezel!
  • Gondolkozz, mielőtt eszel valamit!
  • Légy kreatív az étkezésben és a mozgásban is!
  • Ismerd fel, hogy a tested változik!
  • Táncolj!
  • Tanulj meg főzni!
  • Járj rendszeresen orvoshoz!
  • Tűzz ki elérhető célokat!
  • Kényeztesd magad!
  • Ne hagyd ki a reggelit!
  • Összpontosíts arra, hogyan érzed magad!
  • Jógázz!
  • Legyen következetes, de rugalmas!
  • Ne legyél túl szigorú önmagadhoz!
  • Igyál sok vizet és ne fogyassz alkoholt!

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss