Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A 7 legfinomabb káposztasaláta

default user icon
MME
A káposztasaláta egy könnyed, friss étel, amelyet általában főételek mellé kínálunk, de önmagában is szívesen fogyasztjuk. Sokféleképpen elkészíthető, mutatjuk a mi kedvenc receptjeinket!

Hol van már az az idő, amikor csak ecetes káposztasaláta került az asztalra! Szerencsére napjainkban már mindenféle formában fogyasztjuk ezt a vitaminban és ásványi anyagokban gazdag szuperzöldséget, így mindenki találhat az ízléséhez leginkább megfelelő receptet. 

Miér jó a káposzta?

A káposzta (és közeli rokonai, a kelkáposzta, a kelbimbó, a karfiol, a brokkoli, a karalábé és a retek, sőt a torma is) C-vitaminban gazdag, de bőven található benne B1-, E-, és K-vitamin is. Zöld levelei béta-karotinban bővelkednek, amely az egyik legjobb antioxidáns. Rostban gazdag, de vas- és kalcium tartalma is jelentős. Természetes antibiotikum hatását a benne lévő mustárolajnak köszönheti.

Íme, a mi kedvenc káposztasaláta receptjeink:

GYÖMBÉRES KÁPOSZTASALÁTA>>> 

COLESLAW KÁPOSZTASALÁTA>>> 

MAJONÉZES-ALMÁS KÁPOSZTASALÁTA>>> 

FORRÁZOTT KÁPOSZTASALÁTA>>> 

NARANCSOS-MAJONÉZES KÁPOSZTASALÁTA>>> 

AMERIKAI KÁPOSZTASALÁTA (COLESLAW)>>> 

PIKÁNS ÁFONYÁS KÁPOSZTASALÁTA>>> 

 

Ezek is érdekelhetnek