Hol van már az az idő, amikor csak ecetes káposztasaláta került az asztalra! Szerencsére napjainkban már mindenféle formában fogyasztjuk ezt a vitaminban és ásványi anyagokban gazdag szuperzöldséget, így mindenki találhat az ízléséhez leginkább megfelelő receptet.
Miér jó a káposzta?
A káposzta (és közeli rokonai, a kelkáposzta, a kelbimbó, a karfiol, a brokkoli, a karalábé és a retek, sőt a torma is) C-vitaminban gazdag, de bőven található benne B1-, E-, és K-vitamin is. Zöld levelei béta-karotinban bővelkednek, amely az egyik legjobb antioxidáns. Rostban gazdag, de vas- és kalcium tartalma is jelentős. Természetes antibiotikum hatását a benne lévő mustárolajnak köszönheti.
Íme, a mi kedvenc káposztasaláta receptjeink:
GYÖMBÉRES KÁPOSZTASALÁTA>>>
COLESLAW KÁPOSZTASALÁTA>>>
MAJONÉZES-ALMÁS KÁPOSZTASALÁTA>>>
FORRÁZOTT KÁPOSZTASALÁTA>>>
NARANCSOS-MAJONÉZES KÁPOSZTASALÁTA>>>
AMERIKAI KÁPOSZTASALÁTA (COLESLAW)>>>
PIKÁNS ÁFONYÁS KÁPOSZTASALÁTA>>>