Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Magas koleszterin és vérnyomás ellen: 6 ok, miért fogyassz almaborecetet!

Sorozatunk befejező részében megismerkedünk azokkal a hatásokkal, amiknek köszönhetően ez a bombasztikus élelmiszer frissen és fitten tart minket. Vágjunk bele!
1. Véd a cukorbetegség ellen

A kettes típusú cukorbetegség oka az inzulinrezisztencia, vagy az inzulintermelésre való képtelenség, ami magas vércukorszintet eredményez. Amerikai kutatások szerint azonban az almaborecet jelentősen csökkenti a vércukorszintet és az inzulinválaszt, és akár 19-34%-kal növeli az inzulinérzékenységet magas szénhidráttartalmú ételek fogyasztása esetén.

9 DOLOG, AMIRE AZ ALMABORECETET HASZNÁLHATOD A KONYHÁBAN >>> 
2. Csökkenti a koleszterinszintet

Egy pakisztáni vizsgálat során kimutathatóan alacsonyabb volt azoknak a kísérleti alanyoknak az LDL-koleszterinszintje (ami a szív- és érrendszeri betegségekért felelős), akik almaborecetet vettek magukhoz, ugyanakkor nőtt a HDL-koleszterinjük (ami a „jó koleszterin”). Hurrá!

3. Tökéletes antibiotikum

Szinte hihetetlen, de az almaborecet az egyik legerősebb természetes gyógyszer: elpusztítja a vírusokat, a baktériumokat és a további kórokozókat is.

4. Megelőzi az izomlázat

Legyen a kedvenc sportunk a futás, a crossfit, a spinning, a jóga vagy a súlyemelés, az edzések utáni izomfájdalom egész biztosan ismerős jelenség. A banánhoz hasonlóan az almaborecetnek is nagyon magas a káliumtartalma, ami nélkülözhetetlen a megfáradt izmok regenerálódásához. Adjunk két evőkanállal egy pohár vízhez, így biztosíthatjuk az izmokhoz szükséges energiát.

6 DOLOG, AMIRE AZ ALMABORECETET HASZNÁLHATOD SZÉPÍTKEZÉSKOR >>> 
5. Óvja a szíved

Az egészséges szívhez szó szerint létfontosságú a rendszeres testmozgás, a megfelelő testtömegindex és a kiegyensúlyozott étrend. Szerencsére kimutatták, hogy az almaborecet segít leküzdeni a hiperlipidémiát, azaz a magas zsírszintet a szervezetben, ami szívrohamhoz és sztrókhoz vezethet.

6. Csökkenti a magas vérnyomást

Felfedezték, hogy az ecetet tartalmazó diéták érzékelhetően csökkentik a szisztolés vérnyomást. Érdemes odafigyelni, hiszen pluszkilók nélkül is könnyen felszaladhat a vérnyomásunk!

REFLUXTÓL AZ INFLUENZÁIG: 7 DOLOG, AMIT MEGGYÓGYÍT AZ ALMABORECET! >>> 
+ Makulátlan fertőtlenítő

Az almaborecet hibátlan tisztítószer! A már emlegetett antibakteriális hatása miatt kiválóan takaríthatunk vele: némi vízben feloldva beleöntjük egy permetezőbe, és már pucolhatjuk is a konyhapultot.

Ezek is érdekelhetnek

Friss