A tojásokat keményre főzzük, majd hideg vízben lehűtjük.
Ezalatt elkészítjük a céklás pácot: a céklát meghámozzuk, majd apróra kockázzuk. Egy nagyobb, jól zárható műanyag edénybe szórjuk, hozzáadjuk babérlevelet, a szemes borsot, a sót és a cukrot, majd hozzácsurgatjuk a fehérborecetet.
A főtt tojásokat meghámozzuk, majd hozzáadjuk a céklás keverékhez, és felöntjük annyi hideg vízzel, amennyi ellepi.
Lezárjuk az edényt, és egy éjszakára pácolódni hagyjuk a tojásokat.
Másnap kivesszük a tojásokat a céklás pácból, lecsepegtetjük őket, ezután félbevágjuk őket, és kivesszük a sárgájukat. Villával összetörjük, és krémesre keverjük a tejföllel, a majonézes tormával, a mustárral, és ízlés szerint megsózzuk.
Kiskanállal visszatöltjük a félbevágott tojásokba a keveréket. Friss kaporral vagy snidlinggel megszórva tálaljuk. Pirítóst vagy kétszersültet kínálhatunk mellé.