Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Valenciai csirkés paella

MME MME
90 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Allergénektől mentes recept

Elkészítés

  1. Az alapléhez a csirkecombokat megtisztítjuk, a répát megpucoljuk, a hagymát és a paradicsomot kettévágjuk, majd mindent felteszünk főzni. Intenzív lángon főzzük kb 1 órán át, ameddig a leve kb. a felére be nem forr.
  2. Amikor a combok megpuhulnak, kivesszük az alapléből, fontos, hogy ne főjön le a csontról és még melegen megsózzuk.
  3. A sofrito-hoz a hagymát apróra vágjuk, az olajon megpirítjuk és vízzel locsolgatva szakaszosan pároljuk, ameddig sűrű krémmé párolódik, kb. 40 perc alatt.
  4. A paellahoz olyan paella serpenyőt, vagy fém nyelű serpenyőt választunk, amit sütőbe lehet tenni. A fokhagymát pucoljuk meg és vágjuk apróra, a paprikákat és a zöldbabot vágjuk rusztikus darabokra, a koktélparadicsomokat vágjuk ketté.
  5. A serpenyőben pirítsuk aranybarnára a rizst az olívaolajon sóval és frissen darált borssal, majd öntsük egy kevés alaplevet rá, adjuk hozzá a sáfrányt és intenzíven főzzük. Ahogy sűrűsödik, mindig pótolva a levét alaplével.
  6. Amikor a rizs kezd megpuhulni, forraljuk sűrűre a levét és zárjuk el alatta a tüzet, majd keverjük bele a sofrito-t, paprikákat, a fokhagymát és a zöldbabot, végül helyezzük el rajta a csirkecombokat bőrös résszel felfelé és a koktélparadicsomokat.
  7. Süssük 200 fokra előmelegített sütöben addig, ameddig a bőr ropogós lesz (kb. 15 perc), majd melegen tálaljuk.

NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A VALENCIAI CSIRKÉS PAELLA

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss