Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diótorta főzött krémmel

100 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A diótortához először a krémet készítjük el: a tejet elkeverjük a liszttel és 4 dkg cukorral, majd közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük. Félretesszük, hagyjuk kihűlni.
  2. A Rama margarint kikeverjük 8 dkg cukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a rumot, a darált diót és krémesre keverjük. A kihűlt lisztes-cukros krémet és a margarinos-diós krémet egyneműre keverjük.
  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  4. A diós piskótához a tojásfehérjéket csipet sóval elkezdjük felverni, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük. 
  5. A felvert cukros tojásfehérjéhez hozzákeverjük a tojássárgákat, ügyelve arra, hogy a habverőt alacsonyabb fordulatszámon használjuk, hogy a habot ne törjük össze. 
  6. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a citromhéjjal és a 10 dkg dióval, majd ezt a lisztes keveréket hozzáadjuk a tojásos masszához.
  7. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és egyenletesen eloszlatjuk, majd a sütőbe helyezzük, és 20 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
  8. A kész piskótát vágódeszkára borítjuk, és óvatos mozdulatokkal lehúzzuk a sütőpapírt, majd visszafordítjuk, és hagyjuk, hogy teljesen kihűljön.
  9. A diós piskótát három egyenlő részre vágjuk. Az egyik lapot lefektetjük, egyenletesen megkenjük a diókrémmel,  óvatosan rárakjuk a következő lapot, ezt is megkenjük krémmel. Végül az utolsó lap következik: a maradék diós krémmel megkenjük a torta tetejét és oldalait, és a a vágott dióval megszórjuk a tortát. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Nézd meg videón, hogyan készül a diótorta:

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss