Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Édes-savanyú csirke, ahogy Csilien készíti

60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A forró olajon megpirítjuk a rizst. Megsózzuk, és felöntjük a vízzel. Addig főzzük, amíg a rizs magába nem szívja a vizet, majd lefedve 15 percre félretesszük.
  2. A csirkét felkockázzuk, megsózzuk, és az olajon megsütjük.
  3. A szószhoz először a paradicsomlébe belekeverjük az ecetet, a porcukrot, a szójaszószt és a lisztet.
  4. A nagyobb kockákra vágott hagymát 1 csipet sóval megdinszteljük az olajon, hozzáadjuk a felaprított répát és paprikákat, valamint a felkockázott ananászt. Összeforgatjuk, majd ráöntjük a paradicsomos szószt, és időnként megkeverve addig főzzük, amíg meg nem puhul a répa.
  5. Ha kész, hozzákeverjük a csirkét, és 1-2 perc alatt összeforgatjuk. Az elkészült rizzsel tálaljuk. 

     

Ezek is érdekelhetnek

Friss