Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ezzel a hozzávalóval lesz verhetetlen a tejmentes puding

default user icon
MME
A puding az egyik legegyszerűbben elkészíthető édesség, így jó megoldás, ha hirtelen tör rád az édesség utáni vágy, vagy váratlan vendégek állítanak be. Ha tejmentesen szeretnéd elkészíteni, egy szuper hozzávalóval isteni finom lesz a végeredmény!

Ez a hozzávaló pedig nem más, mint a totu, egy tojásfehérjéből készülő, a tehéntúróra megszólalásig hasonlító alapanyag. Bioáruházakban kapható, de otthon is elkészítheted, ha allergiás vagy a tejre, tejtermékekre, diétázol vagy paleo étrendet követsz. Ez a hamis „túrókrém" használható süteményekbe, készülhet belőle szendvicskrém, pohárkrém is. Ha pedig egy kis vízzel simára kevered, krémessé válik, és tejföl helyett is szuper lesz – sőt puding készítéséhez is felhasználhatod.

A tejmentes puding hozzávalói:

  • 1 csomag pudingpor
  • 4 dl totu
  • 3-4 dkg cukor vagy eritrit

Elkészítése:

  1. 3 dl folyékony állagú totut a cukorral vagy az édesítővel felforralunk.
  2. A tetszőleges ízű pudingport 1 dl totuval simára keverjük, majd a forrásban lévő folyadékot lehúzzuk a tűzhelyről, és hozzáöntjük a pudingporos keveréket. Csomómentesre keverjük, és visszatesszük a tűzhelyre.
  3. Gyorsan fog sűrűsödni, ezért alaposan és gyorsan kell kevergetni, amíg újra el nem kezd rotyogni.
  4. Ekkor hideg vízzel kiöblített formába kanalazzuk a forró pudingot. Ha kihűlt, már fogyasztható is! (Akár a formából kiborítva is.)

Ajánljuk még:

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss