Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

TOP 10 gyorsan elkészíthető, finom diétás kaja

default user icon
MME
A tavalyi év utolsó hónapjában a Mindmegette.hu volt a leglátogatottabb receptoldal, de persze egész évben sokan kerestétek fel portálunkat, hogy inspirálódjatok. Egyre népszerűbbek a diétás ételek, és nemcsak a sütemények: a kalória- és szénhidrátszegény, de mégis laktató receptek közül íme azok, amiket imádtatok 2022-ben!

Több százezren a Mindmegette.hu receptjeiből készítettétek el a karácsonyi menüt, az év utolsó napján pedig csúcsszámú látogatót üdvözölhettünk az oldalunkon. A decemberi eredményeinkkel és persze a segítségetekkel lefőztük a versenytársainkat! A lelkesedés azonban nem csak az év végének szólt, hiszen az előtte lévő hónapokban is sokan és sokszor kerestek fel bennünket, hogy ötletet merítsetek a főzéshez. Külön öröm számunkra, hogy egyre többen kerestek diétás recepteket, amelyek egyszerűen, gyorsan elkészíthetők és valóban egészségesek. 

Egyszerű diétás ételek

Az, hogy valójában melyik étel diétás, nagyon nehéz meghatározni. Diétázni azt jelenti, hogy olyan, személyre szabott étrendet követünk, amiben a szervezetünk megkapja a számára szükséges tápanyagokat, a megfelelő alapanyagokból és arányban. Emellett azt is feltételezi, hogy normális étkezési ritmust követünk és az ideális kalóriamennyiséget is bevisszük. Amikor tehát diétás ételek receptjeire kerestek, egészséges, tápanyagokban gazdag ételekre gondoltok, amelyek kellő energiát biztosítanak. Ha ez még egyszerűen és gyorsan az asztalra varázsolható, még jobb. Mutatjuk tehát a tíz legnépszerűbb diétás ételt, amitől az anyagcsere felpörög, a vércukorszint pedig stabil marad.

Karfiolpizza>>> 

Bolognai lasagne cukkiniből>>> 

Diétás tonhalfasírt>>> 

Roston sült lazac párolt zöldségekkel>>>


Édesburgonya fasírt>>> 

Cukkinis carbonara>>> 

Roston sült csirke padlizsánsaltával>>> 

Vöröskáposzta-leves>>> 

Hummuszos cukkinitekercs>>> 

Mediterrán csirkemell salátával>>> 


 

Ezek is érdekelhetnek