Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Só és citrom: ütős keverék a baktériumok ellen

default user icon
MME
Ha nem szívesen használsz vegyszereket a takarításhoz, vagy egyszerűen csak túl drágának tartod a boltokban kapható tisztítószereket, próbáld ki a házi csodaszerek egyikét. Talán a legegyszerűbb – és legolcsóbb – a só és a citrom. Most eláruljuk, hogyan tudod e kettő, természetes tisztító és fertőtlenítő hatású szer keverékét használni a fürdőszobában és a mellékhelyiségben.

A citrom és a só kombója ütős szer a takarításban: nemcsak tisztítja a vécét, hanem fertőtleníti is, ráadásul eltünteti a lerakódásokat, így könnyedén megelőzhető a kellemetlen dugulás – írja cikkében a lakaskultura.hu

Ahhoz, hogy a vécét tökéletesen megtisztítsd a szennyeződésektől, szükséged lesz egy citromra és egy kevés sóra. A citromot facsard ki, kanalazz hozzá 2-3 evőkanál sót és alaposan keverd össze, hogy pépes állagú keveréket kapj. A pasztát öntsd a csészébe, és egy kefével alaposan dörzsöld át a kagylót. Ha makacs szennyeződéssel van dolgod, akkor hagyd még állni a keveréket legalább 10 percig, majd egyszerűen öblítd le a vécét. A házi tisztítószer erejét tovább fokozhatod,  ha 1 evőkanál szódabikarbónát is adsz a sós-citromos keverékhez.

Ezzel a pasztával egyébként a csempéről, a kádról és a mosdóról is eltávolíthatod a lerakódott szennyeződéseket.

+1 tipp

A teafaolaj természetes fertőtlenítőszer, ami a legtöbb baktériumot elpuszítja. Ha biztosra szeretnél menni, vagy kevésnek érzed a sós-citromos tisztítószer fertőtlenítő hatását, csepegtess a keverékhez kb. 10 csepp teafaolajat. A hatás garantált!

Ajánljuk még:

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss