Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Kósa Kolos
Alapételek
MME
A fácánleves elkészítése pont olyan szertartást igényel, mint ha csak egy szimpla húslevest készítenénk a hétvégén marhából vagy csirkéből. Ezért ha nem egy lehetetlen küldetés számotokra, hogy beszerezzetek egy egész fácánt, akkor nektek is el kell készíteni ezt a finomságot az alábbi videós recept alapján. Higgyétek el, hogy nem véletlenül tartják a húslevesek császárának ezt a finomságot.
Ha valaki egy könnyű, de mégis laktató fogásra vágyik, akkor ez a rakott zöldbab kiváló választás! A tökéletes végeredmény titka a megfelelő rizs-hús-zöldbab arányban rejlik, illetve, hogy ne sajnáljuk a tejfölt sem a rétegezéskor, sem pedig a tetejéről.
A Dubarry módra készült ételeknek az a lényege, hogy az elősütött húsok tetejére karfiolrózsák kerülnek, azokat meglocsoljuk házi besamelmártással, majd megpakoljuk egy jó adag reszelt sajttal is. Ezután nincs más dolgunk, mint addig sütni 200 fokon, amíg aranybarna nem lesz a teteje. Ha kíváncsiak vagytok a részletekre, esetleg a pontos receptre, akkor Kósa Kolos, a Kóstolj Kolossal! rovatunk legújabb részében minden turpisságba beavat, hogy a ti Dubarry-szeletetek is verhetetlen legyen. Próbáljátok ki!
A sült oldalas klasszikus magyar étel, imádjuk a sütőben és a grillen sütött változatokat is. Most egy zöldségekkel együtt sütött receptet mutatunk, ami garantáltan a család kedvence lesz.
A cacciatore csirke egy olyan kaja az olaszoknak, mint nekünk a csirkepörkölt. Az eredeti recept szerint fácánból vagy nyúlból készítve az igazi, ám ma már a csirkés verziója közkedvelt. Nézzétek meg receptvideónkat, hogy ti is profik legyetek az elkészítésében.
Ha hirtelen fel kéne sorolni három jellegzetes magyar ételt, akkor szinte biztos, hogy a babgulyás közte lenne. Annyira gazdag ez a leves, hogy simán felér egy egytálétellel. Szigorúan még melegen, friss, ropogós kenyérrel tálaljuk. Aki szereti a tüzes fogásokat, az ne feledje a csípős paprikát sem. Ha kedvet kaptál hozzá, akkor itt egy tuti recept!