Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hihetetlen: 650 tojást lehet sütni a legnagyobb öntöttvas serpenyőben

default user icon
MME
Néhány hete már méltó helyén várja csodálóit az az öntöttvas serpenyő, amelyet ugyan meglepetésnek szántak a Tennesse állambeli múzeum dolgozói, de a mértei miatt lehetetlen volt titokban tartani és már év elején, szállítás közben kiderült, melyik kiállított tárgy lesz a sztár.

A világ legnagyobb öntöttvas serpenyője már januárban a címlapokra került, hiszen egy ekkora edényt nem lehet észrevétlenül szállítani.

Akkoriban a hatalmas serpenyő még nem volt teljesen kész, ettől függetlenül lenyűgöző méreteivel - több mint 5 méter magas és kb. 6,5 tonna súlyú - mindenkit ámulatba ejtett, aki csak meglátta az autópályán. 

Most, hogy a Lodge Cast Iron Múzeum hivatalosan is megnyitotta kapuit, és bemutatja a Lodge edények gyártásának 126 éves történetét, bárki megnézheti a serpenyőt. 

Miért jó az öntöttvas edény?

A Lodge edényei nálunk is kaphatók, és mint minden öntöttvas edény, nagyon népszerűek. Az ok egyszerű: a vastag vas, amiből készül, rendkívül hőtartó és minden felületen használható a nyílt lángtól kezdve a gázon át az indukciós főzőlapig. Süthetünk benne húst, kenyeret, de készíthetünk isteni ragukat, rizst és egyéb gabonaféléket is. 

valakinek nem jön be

Szinte minden háztartásban van öntöttvas edény, de akad, aki nem igazán szereti. Ami az előnye (hogy vastag vasból készül), az egyben a hátránya is: nagyon nehéz tud lenni, csak kézzel tisztítható és ha nem vigyázunk, könnyen rozsdásodik.

Ajánljuk még:

 



 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss